Povodom smrti Predsjednika Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, g. Mladena Cerovca

Jučer je u Zagrebu preminuo g. Mladen Cerovac, Predsjednik Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja (2013.-2020.). Uvijek ćemo se sjećati njegove podrške osnivanju Hrvatskog društva za pravo i politiku tržišnog natjecanja 2018. godine, kao i svih događaja koje je udruga organizirala. Kao jedan od pionira prava zaštite tržišnog natjecanja u Hrvatskoj, ali i dugogodišnji dužnosnik i iznimni stručnjak u ovom području, značajno je doprinio razvoju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, primjeni pravila o zaštiti tržišnog natjecanja u Hrvatskoj u skladu s europskom pravnom stečevinom, te promicanju ideje otvaranja tržišta i slobodne konkurencije.
Počivao u miru!

Tribina o aktualnostima u pravu i politici tržišnog natjecanja, 16. studenog 2018.

Lijevo prema desno: gđa Vesna Patrlj, zamjenica Predsjednika Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, dr.sc. Mirta Kapural, članica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, dr. Marek Martyniszyn, Queen’s University Belfast, g. Mladen Cerovac, Predsjednik Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, prof.dr.sc. Jasminka Pecotić Kaufman, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Priopćenje AZTN-a http://www.aztn.hr/preminuo-predsjednik-vijeca-gospodin-mladen-cerovac/

Reakcije naših članova:

“Teško je prihvatiti tužnu vijest da je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ostala bez predsjednika Vijeća iznimnog stručnjaka iz područja prava tržišnog natjecanja, plemenitog čovjeka, kolege i prijatelja Mladena Cerovac.
Posebni ljudi žive u našim srcima i kad nisu pored nas, a Mladen Cerovac ostavio je neizbrisiv trag u svojoj Agenciji koju je stvarao od samih početaka, u pravničkoj zajednici i među svojim kolegama i brojnim prijateljima.
Sjećanje nas tješi i hrabri nadu o postojanju nekog boljeg svijeta u vječnosti. U mislima smo s Mladenom.” – Jasminka Trzun

Odgovori