Webinar “Organizacijski aspekti regulacijskih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja”, utorak, 23. studenog 2021., 13 sati

U utorak, 23. studenog 2021., 13-14 sati održat će se webinar Hrvatskog društva za pravo i politiku tržišnog natjecanja na temu “Organizacijski aspekti regulacijskih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja“.

Predavač: Tadija Kristić, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja
Diskutant: Nikola Popović, HAKOM
Moderator: Jasminka Pecotić Kaufman, EFZG

Na ovom webinaru govorit će se o regulatornim modelima u području zaštite tržišnog natjecanja, posebice o tome što se može naučiti iz komparativnih iskustava. Tadija Kristić (AZNT) predstavit će glavne naglaske iz svog rada “Organizacijski aspekti regulacijskih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja” (Hrvatska i komparativna uprava, 21 (2), 283-324. https://doi.org/10.31297/hkju.21.2.4), koji je 2020. dobio godišnju nagradu „Eugen Pusić“ Instituta za javnu upravu u kategoriji najboljega znanstvenog rada studenta. O radu će diskutirati dr. sc. Nikola Popović, autor zapažene knjige “Tržišni regulatori – Quo vaditis?” (Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015.).

Webinar se održava na platformi Google Meet. Poveznicu za spajanje na webinar dobit ćete nakon registracije koja je moguća ovdje.