Sedma međunarodna znanstvena konferencija Petar Šarčević, 23.-25. rujna 2021. godine

Sedma međunarodna znanstvena konferencija Petar Šarčević posvećena je zaštiti potrošača, posebice pitanjima digitalne transformacije te bolje provedbe i zaštite prava potrošača.

U plenarnim govorima, najugledniji pravni znanstvenici bavit će se pitanjima utjecaja digitalne transformacije i novih tehnologija na pravo i politiku zaštite potrošača. Prof. dr. sc. Geraint Howells će raspravljati o ulozi online platformi u zaštiti potrošača, dok će prof. dr. sc. Hans-Wolfgang Micklitz govoriti o jačanju zaštite potrošača uporabom pravnih tehnologija (tzv. legal tech). Novousvojeni Akt o digitalnim tržištima predstavit će prof. dr. sc. Jürgen Basedow, dok će o odgovornosti za neispravne proizvode u digitalnome dobu raspravljati prof. dr. sc. Christian Twigg-Flesner. Prof. dr. sc. Pascal Pichonnaz će se baviti ulogom umjetne inteligencije u potrošačkom pravu i sporovima. Ključnoj potrebi jačanja učinkovitosti provedbe posvetit će se ugledni hrvatski pravnici, suci i znanstvenici, kao i suci Suda Europske unije prof. dr. sc. Vesna Tomljenović i prof. dr. sc. Marko Ilešič te prvi nezavisni odvjetnik Suda Europske unije prof. dr. sc. Maciej Szpunar.

Detaljan program pogledajte ovdje.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, ali je potrebno registrirati se. Registracijski obrazac je dostupan ovdje, a LinkedIn najava ovdje.

Odgovori